Νέο βιβλίο: Found in Translation

Θυμάστε τον Jost Zetzsche; Είναι ο δημιουργός του Toolbox Newsletter που σας είχα αναφέρει πριν μερικές μέρες. Αυτός και η Nataly Kelly είναι οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου για τη μετάφραση (όπως και οι συγγραφείς, έτσι κι εγώ, γράφοντας μετάφραση εδώ συμπεριλαμβάνω και τη διερμηνεία) με τον αρκετά εύγλωττο τίτλο Found in Translation: How Language Shapes Our Lives and Transforms the World.

Η επιρροή της μετάφρασης στη ζωή μας είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι πιστεύουμε οι περισσότεροι: απ' τα βιβλία που διαβάζουμε και τις ταινίες που παρακολουθούμε μέχρι το φαγητό που τρώμε και τις απόψεις που υιοθετούμε, όλα επηρρεάζονται απ' τη μετάφραση. Η παγκόσμια οικονομία, πολιτική και υγεία -και πολλοί άλλοι σημαντικοί τομείς- δεν θα ήταν ίδιοι χωρίς τη μετάφραση. Οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου μέσα από πραγματικές ιστορίες, συνεντεύξεις και παραδείγματα αναδεικνύουν στο ευρύτερο κοινό την αξία και τη δύναμη που έχει η μετάφραση στην καθημερινή ζωή.

Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω εάν θα έρθει, αλλά όπως και να 'χει, μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω του Αmazon ή του InTrans Book Service.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

είναι ένα φιλομαθές ιστολόγιο που αγαπά τη μετάφραση, τη λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό.